Krynki

Forum pierwszej edycji cyklu Maratony Kresowe

Re: Krynki

Postprzez marcin135 24 maja 2009, o 21:43

a mnie niestety tak panowie poprowadzili, że dwa razy zrobiłem dystans mini i na mecie byłem już po 40 km :evil: :evil: :evil:

mam nadzieję, że na następnych maratonach nie będzie już takiej hecy, bo szkoda mi pieniędzy na niemoje błędy.

poza tym fajnie, myślałem, że będzie więcej osób, ale ogólnie w porządku.
marcin135

Postprzez zabadive 24 maja 2009, o 22:17

Mi udało się nie błądzić, chociaż rzeczywiście były momenty, że trasę trzeba było odgadnąć.
Poza tym bawiłem się doskonale, pierwszy w życiu maraton i dojechałem :D Fajnie :D
Trasa w porządku, ciekawa i zróżnicowana.Gratulacje dla twórców.

Kilka moich uwag do oznakowania trasy:
- strzałki powinny być na czymś sztywniejszym niż folia, wtedy nawet po burzy nie będą się zawijać i umożliwią bezproblemowy odczyt,
- zdecydowanie warto wprowadzić znaczniki odległości do mety (np. 10, 5, 3 km), zauważyłem na trasie, że wskazania dystansu na licznikach u wielu osób różnią się znacznie (nawet kilka kilometrów pod koniec dystansu) i często nie wiadomo ile naprawdę jeszcze do mety. Wprowadzenie znaczników powinno być proste, tanie, skuteczne i pomocne.
zabadive

Postprzez mirek 24 maja 2009, o 23:02

Niestety pilot ze straży granicznej nie podołał zadaniu, chyba nie zapoznał się z mapą. Kto inny był na objeździe trasy, a kto inny potem pilotem. W ten sposób czołówka została źle poprowadzona. Dodatkowo po wczorajszej ulewie z gradem w Krynkach znaczna część strzałek padła. Przed startem uprzedzałem, że w tych warunkach trzeba patrzeć także na taśmy. Po taśmach dało się prawidłowo jechać.

Niemniej jednak na następnym maratonie zamierzamy mieć własnego pilota, który dokładnie zapozna się z trasa. Także kwestia trwałości strzałek wymaga rozwiązania. Impreza w Krynkach została zorganizowana bardzo skromnymi środkami
mirek

Postprzez marcin135 25 maja 2009, o 07:22

A i jeszcze jedna uwaga:
Jak już mamy Pana na motocyklu to ma on możliwość obskoczenia z rana i sprawdzenia czy wszystkie strzałki są na swoich miejscach, a jak nie są to można je szybko popoprawiać, na motorze to tak chyba nie zbyt ciężko ;)
marcin135

Postprzez mariano 25 maja 2009, o 11:00

Mój pierwszy start w maratonie mial być spokojny, a wrażeń było sporo. Na początku znaleziony licznik, który mam nadzieję ktoś odebrał od organizatorów, potem oznakowanie trasy w pewnym momencie znikło i przez to nadłozyłem jakieś 2 km (brak strzałki i jakichkolwiek taśm na rozjeździe). Gdyby nie jakiś kierowca samochodu, który podpowiedział mi, że widział kogoś stojącego w kamizelce błądziłbym dłużej. Potem pożyczałem dętkę komuś z PTRu, ale i tak się nie przydala bo wentyl nie pasował...
Ogolnie mam miłe wspomnienia i dużo wrażeń.
Trasa berdzo ciekawa, dość wymagająca i urozmaicona. Bufety ok, tylko na jednym, tym w Kruszynianach, wszystkie 3 osoby niewiedzieć czemu trzymały wodę, i trzeba było się zatrzymywać jeżeli chcialo się coś innego wziąć ze stołu. Posiłek regeneracyjny po wyścigu był super.
Myślę, że maraton fajnie zadebiutował i pozostaje życzyć organizatorom tylko powodzenia.
mariano

Postprzez progrand 25 maja 2009, o 19:55

Relacja, wyniki i zdjęcia z Krynek na PTR Dojlidy Białystok

http://www.ptr-dojlidy.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=150&Itemid=29

Pozdrawiam
PTR Dojlidy Białystok
www.ptr-dojlidy.pl
progrand

Postprzez Olo 26 maja 2009, o 00:56

Trasa super, pejzaże piękne, dobre jedzenie i miła atmosfera. Brawo! Tylko to oznaczenie trasy...ale co nadrobiłem, to moje :twisted:
Chciałbym też wspomnieć o wspaniałej postawie zawodników, którzy widząc, że mam defekt, oferowali swoją pomoc (szczególne podziękowania dla nr 20 i 27).
Do zobaczenia w Łomży.
Olo

Postprzez kano1975 26 maja 2009, o 06:42

Kilkanaście zdjęć z Maratonu w Krynkach na stronie http://www.krynki.pl oraz: http://picasaweb.google.pl/gokkrynki/MaratonKresowy?feat=directlink
Autorka: Ela Czeremcha - GOK Krynki
kano1975

Postprzez anyo 26 maja 2009, o 09:09

Pomysł zorganizowania cyklu MTB w regionie popieram jak najbardziej.
Trasa super. Dystans ok. 60 w sam raz. Jedzenie po maratonie ekstra. Moja sugestia aby w przyszłości nie krzyżowć pętli. W Plebanowie zatrzymałem się i szukałem drogi. W celu rozpropagowania cyklu oferuję gratisowe wydrukowanie informacyjnych ulotek (format A5) które można wrzucić za wycieraczki samochodów na Mazovii. Taką akcję wykonało ŻTC w Piasecznie. Więcej startujących przyjemniejsza jazda. Toni
anyo

Postprzez adammiel 27 maja 2009, o 21:47

Witam wszystkich uczestników. Popieram ideę takich maratonów bo w naszym regionie nie jest z tym najlepiej. Mam uwagi podobne do poprzedników oraz plusy......wspaniała kuchnia, widoki i ludzie. Może jeszcze trochę jak na dzieci trudna trasa (jechałem z synem i córką w krzesełku 7 i 3 lata ale przejechaliśmy). Pogoda super można by było powiązać wyścig z jakąś inną imprezą żeby było więcej ludzi . Ogólnie duży plus jak na pierwszy raz. I mam prośbę jechałem z córą w foteliku jako jedyny a przede mną jechał mój syn. Może ktoś robił zdjęcia po trasie (w paru miejscach widziałem) chodzi mi o syna bo z małą znalazłem na stronie gminy a on zajął 3 miejsce to fajnie by było mieć pamiątkę dzięki i pozdrawiam!!!! adam
adammiel

Poprzednia strona

Powrót do Maratony Kresowe 2009