SUWAŁKI

Forum cyklu Maratony Kresowe - edycja 2010

Re: SUWAŁKI

Postprzez anyo 23 sie 2010, o 12:58

Zgadzam się, że wszystkie kategorie powinny być dekorowane, ponieważ zdecydowana większość uczestników to amatorzy. Jak widzimy open wygrywają przeważnie licencjonowani lub emerytowani zawodnicy. Amatorów elity wskazane byłoby wyróżniać aby dobrze rozwijający się cykl Maratonów Kresowych rozwijał się jeszcze lepiej. Toni
anyo

Postprzez mocniak 23 sie 2010, o 13:08

Wykresy wykresiki:

http://connect.garmin.com/player/45786882

http://connect.garmin.com/activity/45786882

(jednostki metryczne po kliknięciu na ekierkę w prawym górnym rogu)

System bez nagradzania elity jest dziwny, lepiej zrezygnować z nagradzania w OPEN, wtedy nie będzie tak, że ktoś dostanie dwie nagrody, a ktoś żadnej mimo zwycięstwa w kategorii.
Ostatnio edytowano 23 sie 2010, o 21:17 przez mocniak, łącznie edytowano 2 razy
mocniak

Postprzez mesior 23 sie 2010, o 15:39

bacik606 napisał(a):Moim zdaniem niedekorowanie kat. Elita jest trochę dziwne, jako, że jest to najliczniejsza grupa uczestników; tak samo jak założenie, że jej zawodnicy "powinni wygrywać w Open"...Uważam, że kat. U23 jest równie mocna co widać po wynikach(chociażby wczorajsi Litwini) a mimo tego jest dekorowana.A to, że zawodnicy z Elity nie wygrywają w Open nie świadczy o ich słabszej dyspozycji, tylko o wysokim poziomie zawodów i wyrównanym między kategoriami.
Myślę, że przynajmniej w klasyfikacji generalnej na zakończenie cyklu czołówka w kat. Elita powinna być jakoś wyróżniona.
Pozdrawiam.

100%
mesior

Postprzez mesior 23 sie 2010, o 22:25

teraz pozostaje czekac na update generalki!
mesior

Postprzez l.szym 23 sie 2010, o 22:57

Maraton w kolejnym regionie Polski i po raz kolejny wrażenia, warto tam wrócić na rowerowe wakacje. Suwalszczyzna mnie urzekła, a trasa chciała zamordować. Było na niej wszystko to, co Kubusie lubią najbardziej, z dwoma kapitalnymi górami o okolicach Smolników. O zjazdach nie wspomnę, bo z moją techniką jazdy na co drugim miałem śmierć w oczach, a po wizycie w potężnej kałuży w lesie wodę w butach. Do Żywej Wody myślałem, że będzie łatwo i byłem w szoku, że wciąż jadę w pierwszej grupie. Na Skandii tracę liderów z oczu już za pierwszym zakrętem;) To nic, że od 45 kilometra myślałem już tylko o mecie i łapały mnie skurcze. Ambitna próba rozruszania czołówki i inicjacja pseudoakcji tuż za Suwałkami była bezcenna. Podobno dostałem żółtą kartkę za jazdę po rondach w mieście pod prąd. Przepraszam, choć na pozycji nikogo nie oszukałem, a odpowiadając tylko za siebie, a nie za pół grupy, próbującej wcisnąć się w wąski najazd na rondo, naprawdę czułem się bezpieczniej. Pani od linku kilka postów wcześniej dziękuję za sweetaśne foty. Do zobaczenia na MK w Augustowie.
Pozdrawiam z Pisza

@ mariano
Jeżeli skuwacz pożyczył Ci mój kolega, to wiedz, że też miał pecha. Kilka kilometrów dalej na gruzie rozciął oba koła. Dotarł do mety dzięki pomocy innego zawodnika. Taka życzliwość i bezinteresowność tylko na maratonach...
l.szym

Postprzez etranger 24 sie 2010, o 10:20

Zdjęcia z Maratonu kresowego 22.08.2010
http://sylwiakarolczuk.web-album.org/al ... esowy-2010

Poprawiony link
etranger

Postprzez Endrju 24 sie 2010, o 10:58

Właśnie co do tej "żółtej kartki". Ja przejechałem rondo pod prąd, ponieważ musiałem, nie miałem innego wyjścia. Jechałem praktycznie przy linii, nagle wyrosła wysepka i nie było gdzie się schować po prawej, więc musiałem objechać rondo na około, miałem się cisnąć na ludzi, albo przez wysepkę jechać?

Ja na początku się zdziwiłem, że piąłem się co raz to do góry, do przodu, jechałem jakieś 300m za czołówką, ale nagle zaczęły się zjazdy i zaczął się właściwy wyścig :) no ale cóż jestem zadowolony.

PS. Chyba wszyscy wpadli w tą kałużę... ;D
Endrju

Postprzez Kudłaty 26 sie 2010, o 10:50

Witam, ma może jeszcze ktoś zdjęcia z maratonu?? Bardzo bym prosił o linki do galerii.
Kudłaty

Postprzez Endrju 27 sie 2010, o 20:51

No właśnie, fotograf był na starcie, na mecie, na drugim bufecie, jakoś na 15km gdzie to zjeżdżaliśmy przy jeziorze taką mokrą ścieżką, na najwyższej górze. Gdzieś te galerie poginęły... tak samo z Sokółki. :(
Endrju

Poprzednia strona

Powrót do Maratony Kresowe 2010